Doperwtjes Anders

Doperwtjes Anders

Doperwtjes zijn super lekker, maar alleen doperwten eten is aan mij niet besteed. Ik heb ze liever ergens bij. Behalve op deze manier! Super lekker om met wat aardappelen en wat vis of vlees te eten. Boordevol vezels!

Doperwten bijgerecht

Zo zijn doperwtjes ook heel lekker en weer eens wat anders!
Bereidingstijd10 min
Gang: Bijgerecht
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: Salade, Vegetarisch
Porties: 2
calorieën: 159kcal

Ingrediënten

  • 400 gram doperwten* diepvries of vers
  • ½ citroen
  • 1 theelepel olijfolie
  • 2 takjes munt
  • peper en (dieet)out

Instructies

  • Kook de doperwtjes 2-3 minuten, doe ze in een vergiet en spoel ze af onder de koude kraan.
  • Rasp de citroen. Pluk de muntblaadjes en snijd ze in dunne reepjes.
  • Meng in een kom de doperwten met citroen, munt en olijfolie. Plet de erwtjes grof met een vork.

Notities

Voedingswaarden per persoon: 159 kcal, 8.2 g eiwit, 22.6 g kh, 1.5 g vet (0.2 g verzadigd vet), 9.4 g vezels, <0.0 g zout
* Eet elke dag 250 gram groenten: neem dus nog wat extra groenten!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *