Eenvoudige aardappelsalade
Het was zo’n dag dat je in de koelkast kijkt en denkt: wat moet ik hiervan maken. We hadden nog allerlei restjes, maar het werd hartstikke lekker! Zelf mijn zoon van 1,5 jaar, die normaal de komkommer weer uit zijn mondje mummelt, wilde heel graag de ‘grote mensen variant’ met komkommer.
Eenvoudige aardappelsalade
Lekker makkelijk recept om vooruit te maken of mee te nemen
Ingrediënten
- 500 gram aardappelen (of zoveel als er zijn geadviseerd)
- 2 bospeen
- 200 gram kipfilet
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 2 eetlepels pijnboompitten
- ½ komkommer
- 250 cherrytomaten
- 50 gram magere (lactosevrije) yoghurt
- eventueel zoetstof, peper en (dieet)zout
Instructies
- Schil de aardappels en bospeen. Snijd in hele kleine blokjes. Kook ze samen in 1 pan ongeveer 8-10 minuten.
- Snijd de kipfilet in blokjes. Bak de kipfilet in een koekenpan tot de stukjes gaar zijn.
- Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten.
- Snijd de komkommer in kleine blokjes en halveer de tomaatjes.
- Meng in een kommetje de yoghurt met peper, (dieet)zout en/of zoetstof naar eigen smaak.
- Giet de pan met aardappels en wortels af als ze gaar zijn. Meng met alle andere ingrediënten.
Notities
Voedingswaarde per persoon: 487 kcal, 29,1 g eiwitten, 54,1 g koolhydraten, 15,4 g vet (2,2 g verzadigd), 7,8 gram voedingsvezels, 0,19 gram zout.