Magere gemarineerde kipspiesen

Magere gemarineerde kipspiesen

Vlees voor de barbecue kopen we vaak kant-en-klaar. Een probleem is dan vaak dat het al gemarineerd is. Er is dan al snel veel zout en olie aan toegevoegd. Een stukje gemarineerde kip is dan helemaal niet meer zo mager!

Wil je zelf lekkere kipspiesen maken? Probeer dan dit eens uit: marineren in yoghurt. Door het zuurtje van de yoghurt wordt de kip heel erg mals. De yoghurt kan je mengen met allerlei kruiden. Kip erin, even wachten, op een stokje en barbecueën maar!

Magere kipspiesjes

Met deze ultiem magere dressing krijg je heerlijke malse kipspiesjes!
Voorbereidingstijd15 min
Wachttijd15 min
Gang: Bijgerecht
Keuken: Barbecue
Trefwoord: BBQ, Kip, Natriumarm
Porties: 4
calorieën: 53kcal

Equipment

  • Satéprikkers

Ingrediënten

  • 1 paprika
  • 150 gram kipfilets
  • 80 gram magere yoghurt
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • peper en eventueel (dieet)zout

Instructies

  • Zet de satéprikkers in een hoog glas met water.
  • Was de paprika en Snijd de paprika in grote stukken.
  • Meng de magere yoghurt met kerriepoeder en peper en (dieet)zout naar smaak.
  • Snijd de kipfilet in stukjes. Doe ze in de marinade en laat minimaal 15 minuten in de koelkast staan. Een hele nacht/dag kan ook.
  • Rijd aan elke spies in totaal 4 stukjes kipfilet en 3 stukken paprika.
  • Grill de spiesjes om een redelijk warme barbecue tot de kip gaar is.

Notities

Voedingswaarde p.p.: 53 kcal, 9.7 g eiwit, 1.3 g kh, 0.9 g vet (0.3 g verzadigd vet), 0.3 g vezels


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *