Magere gemarineerde kipspiesen
Vlees voor de barbecue kopen we vaak kant-en-klaar. Een probleem is dan vaak dat het al gemarineerd is. Er is dan al snel veel zout en olie aan toegevoegd. Een stukje gemarineerde kip is dan helemaal niet meer zo mager!
Wil je zelf lekkere kipspiesen maken? Probeer dan dit eens uit: marineren in yoghurt. Door het zuurtje van de yoghurt wordt de kip heel erg mals. De yoghurt kan je mengen met allerlei kruiden. Kip erin, even wachten, op een stokje en barbecueën maar!
Magere kipspiesjes
Met deze ultiem magere dressing krijg je heerlijke malse kipspiesjes!
Equipment
- Satéprikkers
Ingrediënten
- 1 paprika
- 150 gram kipfilets
- 80 gram magere yoghurt
- 1 eetlepel kerriepoeder
- peper en eventueel (dieet)zout
Instructies
- Zet de satéprikkers in een hoog glas met water.
- Was de paprika en Snijd de paprika in grote stukken.
- Meng de magere yoghurt met kerriepoeder en peper en (dieet)zout naar smaak.
- Snijd de kipfilet in stukjes. Doe ze in de marinade en laat minimaal 15 minuten in de koelkast staan. Een hele nacht/dag kan ook.
- Rijd aan elke spies in totaal 4 stukjes kipfilet en 3 stukken paprika.
- Grill de spiesjes om een redelijk warme barbecue tot de kip gaar is.
Notities
Voedingswaarde p.p.: 53 kcal, 9.7 g eiwit, 1.3 g kh, 0.9 g vet (0.3 g verzadigd vet), 0.3 g vezels