Met restjes de lekkerste Oosterse salade maken

Met restjes de lekkerste Oosterse salade maken

Oosterse salade

Wij doen als het kan 1x per week boodschappen. Ik heb eens uitgerekend: ten minste 3500 g groente koop ik dan in 1x. In de week maken we eerst de voorgesneden groenten op, dan de stuksgroenten en als er niets meer is doe ik een graai in de diepvries. Maar sinds mijn zoontje mee-eet komen we soms toch groenten voor onzelf te kort. Vandaag dus snel even naar de winkel geweest om extra sla te halen. Daarmee kon ik deze salade maken. Voor de rest zijn het namelijk gewoon restjes uit de koelkast! 
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd0 min
0 min
Totale tijd10 min
Gang: Salade
Keuken: Aziatisch
Trefwoord: Lunch, Noten, Salade, Vegetarisch
Porties: 2 personen
calorieën: 258kcal
Auteur: Anouk Hartman

Ingrediënten

Hoofdingrediënten

  • 25 gram Gemengde sla (wij hadden eikenblad slamelange)
  • 0,5 Rode paprika in kleine blokjes
  • 150 gram Sperziebonen
  • 0,5 Komkommer in 1/4 stukjes
  • 0,5 Avocado (50 gram) in kleine blokjes
  • 1 Bosui in ringetjes
  • 100 gram Tofu
  • 1 eetlepel Sesamzaad

Marinade

  • 1 theelepel Sojasaus minder zout (wij hadden Kikkoman less salt)
  • 1 theelepel Sesamolie
  • 1 druppel Honing

Dressing

  • 1 eetlepel 100% Pindakaas
  • 2 eetlepels Alpro Soja Cuisine Light
  • 1 eetlepel Limoensap
  • naar smaak Sambal

Instructies

  • Kook de sperziebonen. Giet ze af en laat ze even afkoelen.
  • Meng de sojasaus, honing en sesamolie. Snijd de tofu in hele kleine blokjes en doe die in het sojasaus mengsel. Laat dit even staan om in te trekken.
  • Meng de pindakaas met Alpro Soja Cuisine ligt, voeg limoensap en sambal toe naar smaak. Om het dunner te maken kan je wat water toevoegen.
  • Meng alle groenten in een saladeschaal. Giet de tofu af (het sausje gebruiken we verder niet meer) en voeg toe aan de salade. Strooi het sesamzaad erover. Serveer met dressing.

Notities

Voedingswaarde: 271 kcal, 14 g eiwitten, 46 g koolhydraten, 18 g vet (3 g verzadigd), 7 g vezels


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *