Romige zoete aardappelsalade voor bij de BBQ

Romige zoete aardappelsalade voor bij de BBQ
Kom zoete aardappelsalade

Zoete aardappelsalade

Bij ons thuis eten we vaak bij de barbecue een heerlijke zoete aardappelsalade. Het is een lekkere en vernieuwende variant van de standaard aardappelsalade, vooral met minder vet en daardoor toch gezonder. Zo kun je genieten van een romige aardappelsalade en je bikini body behouden!
De aardappelsalade kun je eten bij de barbecue, zoals wij meestal doen. Maar deze lekkere aardappelsalade van de foto hebben we gewoon zo opgegeten en hij is heel lekker als hoofdgerecht! Vul de aardappelsalade dan nog wel aan met wat extra groenten (bijvoorbeeld: sperzieboontjes).
Bereidingstijd 40 min
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, Salade
Keuken Mediterraan
Porties 3
calorieën 309 kcal

Ingrediënten
  

  • 2 Oranje zoete aardappel
  • 1 Paarse zoete aardappel
  • 150 gram Magere kalkoen spekreepjes
  • 2 Eieren
  • 60 gram Zoetzure cocktail augurken
  • 200 gram Verse spinazie
  • 1 theelepel Kappertjes
  • Zwarte peper

Dressing

  • 80 gram Magere mayonaise (wij hadden Friteslijn Remia 5% vet)
  • 100 gram Magere kwark
  • 1 eetlepel Verse dille
  • 1 eetlepel Verse peterselie

Instructies
 

  • Schil de oranje zoete aardappelen en snijd deze samen met de paarse zoete aardappel in blokjes van 1 x 1 cm. Kook vervolgens voor ongeveer 10 minuten. Giet af en doe in een grote mengkom.
  • Kook de eieren voor 7 tot 8 minuten, laat afkoelen en pel deze. Snijd vervolgens in stukjes.
  • Bak in een koekenpan de magere kalkoen spekreepjes zonder vet, giet het overtollige vet af en doe de spekjes in een schaaltje. Bak vervolgens in dezelfde pan de spinazie, totdat deze een beetje geslonken is.
  • Snijd de cocktail augurkjes, kappertjes, dille en peterselie fijn.
  • Meng in het schaaltje met spekjes ook de Remia friteslijn, magere kwark, augurkjes, kappertjes, dille en peterselie.
  • Doe bij de aardappelen het kwarkmengsel, de spinazie en de eieren. Meng goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.

Notities

Voedingswaarde p.p.: 309 kcal, 21 g eiwit, 34 g kh, 8.5 g vet (2.5 g verzadigd vet), 5 g vezels
Trefwoord Salade


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.