Zo eet je ongemerkt super veel groenten: Shakshuka

Zo eet je ongemerkt super veel groenten: Shakshuka
Shakshuka

Shakshuka

Een super makkelijke en lekkere manier om vegetarisch te eten.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mediterraan
Porties 2 personen
calorieën 454 kcal

Ingrediënten
  

  • Zilvervliesrijst of bloemkoolrijst
  • 2 eetlepels Vloeibare margarine
  • 1 Courgette in kleine blokjes
  • 1 Aubergine in kleine blokjes
  • 1 theelepel Komijnzad
  • 1 theelepel Paprikapoeder
  • 1 blikje Tomatenblokjes
  • 4 Eieren
  • Peper

Instructies
 

  • Kook de rijst volgens de verpakking. 
  • Verwarm de vloeibare margarine in een braadpan met deksel. Bak de aubergine en courgette. Voeg komijnzaad en paprikapoeder toe en bak even mee. 
  • Doe de tomatenblokjes in de pan, roer door en breek de eieren boven de groentemix. Laat dit met de deksel op de pan tot ze gaar zijn.

Notities

Voedingswaarde: 454 kcal, 22 g eiwitten, 46 g koolhydraten, 18 g vet (4 g verzadigd)
Koolhydraatarm: 322 kcal, 21 g eiwitten, 17 g koolhydraten, 17 g vet (4 g verzadigd)


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.