Zo eet je ongemerkt super veel groenten: Shakshuka
Shakshuka
Een super makkelijke en lekkere manier om vegetarisch te eten.
Ingrediënten
- Zilvervliesrijst of bloemkoolrijst
- 2 eetlepels Vloeibare margarine
- 1 Courgette in kleine blokjes
- 1 Aubergine in kleine blokjes
- 1 theelepel Komijnzad
- 1 theelepel Paprikapoeder
- 1 blikje Tomatenblokjes
- 4 Eieren
- Peper
Instructies
- Kook de rijst volgens de verpakking.
- Verwarm de vloeibare margarine in een braadpan met deksel. Bak de aubergine en courgette. Voeg komijnzaad en paprikapoeder toe en bak even mee.
- Doe de tomatenblokjes in de pan, roer door en breek de eieren boven de groentemix. Laat dit met de deksel op de pan tot ze gaar zijn.
Notities
Voedingswaarde: 454 kcal, 22 g eiwitten, 46 g koolhydraten, 18 g vet (4 g verzadigd)
Koolhydraatarm: 322 kcal, 21 g eiwitten, 17 g koolhydraten, 17 g vet (4 g verzadigd)