Bij ons thuis eten we vaak bij de barbecue een heerlijke zoete aardappelsalade. Het is een lekkere en vernieuwende variant van de standaard aardappelsalade, vooral met minder vet en daardoor toch gezonder. Zo kun je genieten van een romige aardappelsalade en je bikini body behouden!De aardappelsalade kun je eten bij de barbecue, zoals wij meestal doen. Maar deze lekkere aardappelsalade van de foto hebben we gewoon zo opgegeten en hij is heel lekker als hoofdgerecht! Vul de aardappelsalade dan nog wel aan met wat extra groenten (bijvoorbeeld: sperzieboontjes).
80gramMagere mayonaise(wij hadden Friteslijn Remia 5% vet)
100gramMagere kwark
1eetlepelVerse dille
1eetlepelVerse peterselie
Instructies
Schil de oranje zoete aardappelen en snijd deze samen met de paarse zoete aardappel in blokjes van 1 x 1 cm. Kook vervolgens voor ongeveer 10 minuten. Giet af en doe in een grote mengkom.
Kook de eieren voor 7 tot 8 minuten, laat afkoelen en pel deze. Snijd vervolgens in stukjes.
Bak in een koekenpan de magere kalkoen spekreepjes zonder vet, giet het overtollige vet af en doe de spekjes in een schaaltje. Bak vervolgens in dezelfde pan de spinazie, totdat deze een beetje geslonken is.
Snijd de cocktail augurkjes, kappertjes, dille en peterselie fijn.
Meng in het schaaltje met spekjes ook de Remia friteslijn, magere kwark, augurkjes, kappertjes, dille en peterselie.
Doe bij de aardappelen het kwarkmengsel, de spinazie en de eieren. Meng goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
Notities
Voedingswaarde p.p.: 309 kcal, 21 g eiwit, 34 g kh, 8.5 g vet (2.5 g verzadigd vet), 5 g vezels