Go Back
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Smaller
Normal
Larger
Eenvoudige aardappelsalade
Anouk Hartman
Lekker makkelijk recept om vooruit te maken of mee te nemen
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd
5
minuten
min
Bereidingstijd
30
minuten
min
Totale tijd
35
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Nederlands
Porties
2
personen
Ingrediënten
500
gram
aardappelen
(of zoveel als er zijn geadviseerd)
2
bospeen
200
gram
kipfilet
1
eetlepel
vloeibare margarine
2
eetlepels
pijnboompitten
½
komkommer
250
cherrytomaten
50
gram
magere (lactosevrije) yoghurt
eventueel
zoetstof, peper en (dieet)zout
Instructies
Schil de aardappels en bospeen. Snijd in hele kleine blokjes. Kook ze samen in 1 pan ongeveer 8-10 minuten.
Snijd de kipfilet in blokjes. Bak de kipfilet in een koekenpan tot de stukjes gaar zijn.
Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten.
Snijd de komkommer in kleine blokjes en halveer de tomaatjes.
Meng in een kommetje de yoghurt met peper, (dieet)zout en/of zoetstof naar eigen smaak.
Giet de pan met aardappels en wortels af als ze gaar zijn. Meng met alle andere ingrediënten.
Notities
Voedingswaarde per persoon: 487 kcal, 29,1 g eiwitten, 54,1 g koolhydraten, 15,4 g vet (2,2 g verzadigd), 7,8 gram voedingsvezels, 0,19 gram zout.
Trefwoord
Salade