Snijd de courgette en aubergine in stukjes van ongeveer 1½ x 1½ cm. Niet te klein want dan wordt het kliederig.
Was de schil van de pompoen. Prik met een scherp schilmesje 6 gaten in de schil. Leg de pompoen 2 minuutjes in de magnetron (600W). Zo wordt de schil wat zachter. Snijd hem dan in stukjes die ongeveer even groot zijn als de courgette en aubergine.
Was de cherrytomaten.
Scheur 8 vellen aluminiumfolie van ongeveer 30 cm af. verdeel hierover de groenten.
Besprenkel met een paar druppels citroensap en leg op elk pakketje een takje rozemarijn en 2 takjes tijm. Bestrooi met peper en eventueel wat (dieet)zout. Vouw de pakketjes goed dicht (pas op dat het folie niet gaat scheuren).
Leg de pakketjes 20 minuten op de barbecue. De beste plaats is langs de rand, zodat de groenten langzaam kunnen garen.
Notities
Deze bereiding werkt voor vrijwel alle groenten. Ze worden nu namelijk gestoofd in hun eigen vocht. Het is wel belangrijk dat er iets 'vochtigs' in de pakketjes gaat. Wortels zullen misschien wat extra vocht (water/bouillon) nodig hebben. Maar door de tomaatjes in deze variant is dat helemaal niet nodig!Voedingswaarden per pakketje: 47 kcal, 2.2 g eiwit, 6.9 g kh, 0.6 g vet (0.1 g verzadigd vet), 2.8 g vezels, 0 g zout