Go Back
Aardappelsalade

Eenvoudige aardappelsalade

Anouk Hartman
Lekker makkelijk recept om vooruit te maken of mee te nemen
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 35 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gram aardappelen (of zoveel als er zijn geadviseerd)
  • 2 bospeen
  • 200 gram kipfilet
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • ½ komkommer
  • 250 cherrytomaten
  • 50 gram magere (lactosevrije) yoghurt
  • eventueel zoetstof, peper en (dieet)zout

Instructies
 

  • Schil de aardappels en bospeen. Snijd in hele kleine blokjes. Kook ze samen in 1 pan ongeveer 8-10 minuten.
  • Snijd de kipfilet in blokjes. Bak de kipfilet in een koekenpan tot de stukjes gaar zijn.
  • Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten.
  • Snijd de komkommer in kleine blokjes en halveer de tomaatjes.
  • Meng in een kommetje de yoghurt met peper, (dieet)zout en/of zoetstof naar eigen smaak.
  • Giet de pan met aardappels en wortels af als ze gaar zijn. Meng met alle andere ingrediënten.

Notities

Voedingswaarde per persoon: 487 kcal, 29,1 g eiwitten, 54,1 g koolhydraten, 15,4 g vet (2,2 g verzadigd), 7,8 gram voedingsvezels, 0,19 gram zout.
Trefwoord Salade