Go Back
Zoete aardappel stamppot

Zoete aardappel stamppot

Bereidingstijd 30 d
Gang Hoofdgerecht
Keuken Fusion, Nederlands
Porties 2 personen

Ingrediƫnten
  

  • 300 gram zoete aardappel geschild
  • 200 gram flespompoen geschild
  • 4 stuks zongedroogde tomaatjes
  • 200 gram spinazie vers
  • 2 stuks rode puntpaprika's
  • 30 gram walnoten of pecannoten
  • 60 gram Apetina fetakaas 22+
  • naar smaak zout en peper

Instructies
 

  • Schil de zoete aardappelen en pompoen. Snijd vervolgens in stukken. Kook voor ongeveer 15 tot 20 minuten totdat deze gaar zijn.
  • Snijd ondertussen de punt paprika's in reepjes en zongedroogde tomaten in kleine stukjes.
  • Giet het water van de zoete aardappelen en pompoen af en stamp tot puree. Zet vervolgens op laag vuur en roer hierdoor de spinazie, puntpaprika en zongedroogde tomaten. Het is de belang dat de spinazie slinkt door de warmte van de puree.
  • Breng op smaak met (chili)peper en eventueel zout. En serveer met de (verkruimelde) walnoten en fetakaas.

Notities

Voedingswaarden per portie: 400 kcal, 14,7 gram vet (waarvan verzadigd 3,2 gram), 46 gram koolhydraten, 15,4 gram eiwitten, 10,9 gram voedingsvezels, 1,4 gram zout (wanneer verder geen zout wordt toegevoegd aan de maaltijd)
Trefwoord Noten, Stamppot, Vegetarisch