Go Back
Bord met spitskool

Supersnelle roerbak spitskool

Afgelopen zondag belde onze buurvrouw aan. Haar vader heeft een groot stuk land en verbouwt veel meer groente dan hij eten kan. Blijkbaar voorziet hij iedereen in zijn eigen wijk, zijn kinderen en kleinkinderen en ons dus ook van verse groente en fruit. Dit keer kreeg ik een hele bak met rode besjes en een spitskool. Lekker hoor! Aangezien Chris vanavond op tijd weg moet willen we snel aan tafel. Dit super easy recept is dan helemaal geweldig. Minimale input, maximale output. Misschien daardoor niet het allercreatiefste recept dat ik bedacht heb, maar wel minstens zo smakelijk!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Fusion, Nederlands
Porties 4
calorieën 539 kcal

Ingrediënten
  

  • 1 Spitskool
  • 2 ringen ananas
  • 80 gram Zilvervliesrijst
  • 200 gram Rundergehakt
  • 2 eetlepels Vloeibare margarine
  • 2 theelepels Curry madras kruiden ies kruiden zonder zout!
  • 1 Mespunt cayenne peper
  • 1 Handje rozijnen

Instructies
 

  • Maak de spitskool schoon, verwijder de harde kern en snijd in dunne reepjes. Snijd de ananas in stukjes.
  • Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking. Voeg halverwege de kooktijd de rozijnen toe.
  • Verwarm de vloeibare margarine in een grote hapjespan of wok. Wacht tot de grote bellen weg zijn. Voeg het gehakt toe, samen met de curry madras kruiden en de cayennepeper.
  • Voeg de spitskool beetje voor beetje toe aan het gehakt. Voeg als laatste de ananas toe en warm deze nog even mee.

Notities

Voedingswaarden: 539 kcal, 26 g vet (8 g verzadigd vet), 25 g eiwit, 47 g koolhydraten, 8 g vezels, 0,4 g zout.